Ben jij tussen de 6 en de 24 jaar? En woon je in de gemeente Gilze en Rijen? Groei jij op met iemand die al lang ziek, gehandicapt of verslaafd is? Of met iemand binnen jouw gezin die in de gevangenis zit?

Het lokaal steunpunt mantelzorg is er voor jou

Misschien heb je wel een broertje met autisme, een moeder in een rolstoel, een zus met het Syndroom van Down of een vader die zwaar depressief is? Help jij daardoor regelmatig mee met de zorg of het huishouden?

 

Kom jij hierdoor niet of nauwelijks meer toe aan school, je eigen hobby’s, of chillen met vrienden? - Misschien lig je wel nachten wakker, omdat je het lastig vindt om met de situatie thuis om te gaan. - Of mis je soms individuele aandacht?

 

Do it together

Wat doet de jonge mantelzorgconsulent?

De jonge mantelzorgconsulent is er voor jou en het netwerk rondom jou heen. Ze kan bij je op huisbezoek komen als je daar zelf om vraagt, maar het kan ook zijn dat je doorverwezen wordt naar haar door je huisarts, je leraar of door de trainer van de sportvereniging. Samen met jou kijkt zij naar jouw situatie en bedenkt ze met jou de vervolgstap die bij jou past.

 

“Dit kan zijn: een maatje, een luisterend oor van de jonge mantelzorgconsulent, aansluiten bij een lotgenotengroep, een activiteit of iets anders waar jij behoefte aan hebt.”

  • Daarnaast kan ze je helpen met het aanvragen van het mantelzorgcompliment dat elk jaar door de gemeente Gilze en Rijen beschikbaar wordt gesteld aan mantelzorgers.
  • Het kan natuurlijk ook zijn dat je (nog) geen behoefte hebt aan persoonlijke ondersteuning, dan nodigt ze jou van harte uit om mee te denken over activiteiten die ze kan organiseren voor alle jeugdigen in Gilze en Rijen die jonge mantelzorgers zijn.
  • Misschien heb je zelf geen persoonlijke ondersteuning nodig, maar vind je het wel fijn als je omgeving wat meer weet van jonge mantelzorgers. Dan kan de jonge mantelzorgconsulent met jou kijken naar een voorlichting die zij kan geven op jouw school of op bijvoorbeeld de (sport)vereniging waar je lid van bent.